torsdag 9 oktober 2014

Fixat Första Fem!

Den 3'e Oktober kom till slut! Jag har väntat länge på detta viktiga datum. Det är nämligen dagen då gänget återigen samlas vid Bondemölla Sportfiske's dammar inför höstens årliga fisketräff.
6 av de 12 fiskande anslöt kvällen innan för lite socialt umgänge med lite mat och dryck.

Morgonen började lugnt med några få vak och enstaka hugg. Med den lättande morgondimman ökade också aktiviteten runt dammen. Div. insekter och annan potentiell "fiskmat" började röra på sig. Den traditionella flugan "Getingen" förblev dock orörd hela förmiddagen trots en hel del vakande fisk. 

Förmiddagen övergick till middag med korvgrillning och skitsnack. Under tiden fick vattnet vila och det var precis vad som behövdes. Ganska omedelbart efter lunchen högg det överallt runt den nedre dammen och en fin 3 kilos fisk tog min randiga "Zonkern" med våld. En imponerande kamp följde, med flertalet rusningar som fick rullen att tömma båda lina och en bit backing.

Efter 20 minuter av frenetiska hugg, rusningar och luftakrobatik på flera håll runt dammen, slutade aktiviteten tvärt och återgick till det till synes livlösa stadium dammen haft innan lunch. Jag vandrade vidare till den övre dammen och iakttog flera fina fiskar som simmande  strax under ytan och försiktigt plockade byten i ytfilmen bland de nyfallna höstlöven. Fjädermygg!

En kläckare i storlek 16 knöts på och inom kort krokades dagens andra fisk. En slank och fin regnbåge kring 2,5 kg krokades av och återutsattes. Under den sista timmen missade jag ytterligare 2 hugg och hade ett flertal efterföljare och intressenter. Det var mycket intressant att se fiskarnas reaktioner mot flugan. De var alla väldigt intresserade men många av dem vek av i sista ögonblicket. Kanske var stl 16 fortfarande för stort? Fel färg? Syntes tafsen?Femte arten fixad! 
Regnbågen, (Oncorhynchus mykiss)

Läs mer på Fishingtime (Svenska).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar